KookJij

Tiramisu

Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tiramisu te bereiden

BEREIDING:
zet 2,5 dl sterke koffie
Meng rum en Amaretto door koffie
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig
Voeg de mascarpone toe en roer hem zeer goed.
Klop slagroom niet helemaal stijf en schep door mascarponemengsel.
Dompel de lange vingers met een kant in het rum-Amarettomengsel en leg de koekjes om en om (steeds een laag) met het mascarponemengsel in een schaal, maar zodanig dat er een macarponelaag boven komt.
Schep cacaopoeder in zeefje en strooi hiermee een vrij dikke laag over de tiramisu.
Laat minstens 2 uur rusten in de koeling.
UITSERVEREN:
Snij de tiramisu in mooie stukken, leg op het bordje en geef hierbij koffie en eventueel een klein glaasje Amaretto

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst