Recept
« Terug naar recepten
Timbaaltje van gerookte forel
PT40M
Timbaaltje van gerookte forel
Een heerlijk timbaaltje van gerookte forel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaaltje van gerookte forel te bereiden
Forelmousse
Laat de gelantine gedurende 10 minuten weken in koud water.
Verklein de gerookte forelfilets en verwijder eventueel nog aanwezige graatjes.
Hak de forel fijn. Dit kan in een keukenrobot of met een mier. Stort de fijngehakte forel uit in een voorgekoeld recipiënt (plaats dus vooraf een kom in de diepvries).
Verwarm de visfumet, voeg er de goed uitgeknepen gelatine aan toe, los op en meng onder de fijngehakte vis.
Breng zeer goed op smaak met cayennepeper (geen zout).
Klop de room half op en spatel deze voorzichtig door de forelmassa.
Verdeel de massa over gekoelde en met olie bestreken cocotjes (dresseerringetjes zijn ook prima).
Dek af met plasticfolie en laat gedurende minimum 2 uur opstijven in de koeling.
Mierikswortelsaus
Klop de room half op.
Meng met de mierikswortelpuree en de mosterd.
Breng op smaak met peper en zout.
Emondeer de tomaat. De tomaat wordt in ruitvorm gesneden;
Reinig de veldsla.
Voorstelling op het bord
Stort het cocotje uit op een voorgekoeld bord.
Werk af met de veldsla, bieslook, ruitjes van tomaat, foreleitjes en dille.
Garneer met een beetje van de mierikswortelsaus en dien de rest apart op.
Smakelijk!
Laat de gelantine gedurende 10 minuten weken in koud water.
Verklein de gerookte forelfilets en verwijder eventueel nog aanwezige graatjes.
Hak de forel fijn. Dit kan in een keukenrobot of met een mier. Stort de fijngehakte forel uit in een voorgekoeld recipiënt (plaats dus vooraf een kom in de diepvries).
Verwarm de visfumet, voeg er de goed uitgeknepen gelatine aan toe, los op en meng onder de fijngehakte vis.
Breng zeer goed op smaak met cayennepeper (geen zout).
Klop de room half op en spatel deze voorzichtig door de forelmassa.
Verdeel de massa over gekoelde en met olie bestreken cocotjes (dresseerringetjes zijn ook prima).
Dek af met plasticfolie en laat gedurende minimum 2 uur opstijven in de koeling.
Mierikswortelsaus
Klop de room half op.
Meng met de mierikswortelpuree en de mosterd.
Breng op smaak met peper en zout.
Emondeer de tomaat. De tomaat wordt in ruitvorm gesneden;
Reinig de veldsla.
Voorstelling op het bord
Stort het cocotje uit op een voorgekoeld bord.
Werk af met de veldsla, bieslook, ruitjes van tomaat, foreleitjes en dille.
Garneer met een beetje van de mierikswortelsaus en dien de rest apart op.
Smakelijk!
J.M.F..Keuken-Mager zegt: