KookJij

Tandori Zalm in sojasaus

Rijst en een groene salade met een knoflook-limoen dressing smaken heerlijk bij dit gerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tandori Zalm in sojasaus te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.

Vul een schaal met een liter water en roer er 150 gram zout door. Leg de zalm hier een half uur in. Spoel de zalm af en dep droog. Haal de zalm door de tandoori-kruiden zodat de hele moot bedekt is. Leg de zalm vervolgens in een niet-metalen schaal en schenk er olijfolie over. Dek de schaal af en zet het in de koelkast voor minimaal vier uur (of nog beter: een nacht lang).
Haal de zalm uit de marinade en dep droog. Snijd de zalm in dunne plakken (van ongeveer 1cm dikte) en serveer er de sojasaus naast.
Rijst en een groene salade met een knoflook-limoen dressing smaken heerlijk bij dit gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gaaabje

gaaabje zegt:
leuk recept !
en leuk te maken
. Gaaab;)