KookJij

Suikerbrood

Een heerlijk suikerbrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suikerbrood te bereiden

In pan (of magnetron) boter laten smelten en iets laten afkoelen.
In pan (of magnetron) melk verwarmen tot lauwwarm.
In kom broodmix, zout, boter, kaneelpoeder, melk en eierdooiers mengen en op werkblad in ca. 10 minuten tot soepel deeg kneden.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg ca. 10 minuten laten rijzen.
Deeg nogmaals goed doorkneden en afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen.
Vorm dik invetten en binnenkant bestrooien met kristalsuiker.
Deeg uitrollen tot lap van 24 cm breed.
Kandijsuiker erover strooien en deeg oprollen.
Deeg in vorm leggen en nog ca. 20 minuten laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken (moet hol klinken wanneer u erop tikt).
Laten afkoelen. Serveren met boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt voor je reactie ina. Ik ben gaan zoeken, hoe die citroensuiker te maken is, want ik heb die hier in Canada nog niet gezien in de supermarket en vond een Amerikaanse site. Daarin wordt aangegeven, dat je de rasp van een grote citroen toevoegt aan ongeveer 500 gram suiker. Je doet dit in een luchtdichte container en laat dit dan minstens een uur staan vóór het te gebruiken. Het kan zo gewoon in de kast bewaard worden.
ina

ina zegt:
Citroensuiker is gewoon in de supermarkt te koop.
Nele

Nele zegt:
Hoi,
ik heb eentje uit de Lidl en ben er tevreden over, verder heb ik daar ook geen kennis over, sorry! Je kan je deeg maken en dan afbakken in een gewone oven daarvoor. Groetjes
Marcia

Marcia zegt:
Hi Nele. De broodrecepten zijn de moeite waard. Mijn eerste vraag waar vind ik de beste broodbakmachine. Tweede kun je i.p.v. een "busbrood " ook kleine bolletjes of kleine stokbroodjes van maken en hoe ga je vervolgens te werk .Dank je . Marcia

Kijk eens op Soezie Club, hebben fantastische broodmelen in de aanbieding, van kant en klaar, tot meel waar je alles zelf aan toe moet voegen. Voor allerlei soorten brood: wit, bruin, met pitten etc. Ook beschrijven ze broodbakmachines. In hun blad ook veel leuke recepten.
Redactie Kookjij.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Mijn vader gebruikte vroeger altijd citroensuiker in suikerbrood.Maar ik kan die niet vinden,dus gebruik ik wat citroenrasp en enkele druppels citroen essence.Die citroensmaak geeft een hele nieuwe dimensie aan suikerbrood.
moes

moes zegt:
Bij de molens kun je glutenvrij witmix halen. Maar let wel op: de suiker met de hand kneden,de machine niet uitzetten, en het deeg er gewoon in terug doen, de suikerbits kunnen je bakblik beschadigen,
Succes
Simoon de Wit

Simoon de Wit zegt:
Ik heb een gluten en lactose allergie en ben het nu aan het uitproberen met de allergie vervangers, ben benieuwd of het goed gaat lukken! Dankjewel voor dit recept, het ruikt al lekker!
jolanda

jolanda zegt:
Ik ga dit brood maken zoals jij beschreven heb. Het ziet er in ieder geval lekker uit.
Bedankt.;)
janice

janice zegt:
het suiker moet je gewoon kijken hoeveel je nodig hebt, ligt aan de vorm van het blik en hoe dik je strooit.
er staat wel hoeveelg klontjes erdoor gaan,
de rest is gewoon wat om het brood komt
Janneke

Janneke zegt:
Lekkkkeerrrrrr :D
julie

julie zegt:
Hoeveel gram suiker?
Want ik moet deze maken voor een examen en heb daarom graag de juiste hoeveelheid vd laatste suiker..
Ik maak deze morgen en heb het dus eigenlijk voor morgen nodig!
Mvg Julie
moes

moes zegt:
gewoon witbroodmix suikernibs ong 150gr
iets kaneel,het beste kan je de suiker er met de hand doorkneden op het aanrecht en dan weer terug in de machine
erdoor kneden in de machine is erg slecht voor je blik de suiker kan je kopen bij een van de molens van het ambachtelijk korenmolenaars gilde
thea

thea zegt:
kan iemand mij het recept geven van het suikerbrood voor de broodbakmachine.reacties zijn welkom.alvast bedankt:p:p
Peter den Hoed

Peter den Hoed zegt:
Om het eenvoudig te houden: maak deeg voor gewoon witbrood en meng hierdoor 1 kopje parelsuiker (dat verkopen ze waar ze doorgaans ook Soezieproducten verkopen) en 2 afgestreken eetlepels kaneelpoeder (uitgaande van een brood met ca. 400 gram bloem). Laat brood 30 min. rijzen op ca. 45 graden (in de oven) en draai dan de knop op 225 graden en in ca. 35-40 minuten bakken.
Let op tijdens het bakken rijst het brood nog flink!
margareth

margareth zegt:
gebruik eens oliebollenmix ipv witbroodmix.
vochtpercentage 60%van bloemgewicht.