KookJij

Sperziebonen met tomatensalsa

Een heerlijk sperziebonen met tomatensalsa recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: keukenhelden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen met tomatensalsa te bereiden

Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat.
Zet water op. Verwijder de punten van de sperziebonen. Kook de bonen beetgaar met een snufje zout. Dit duurt een minuut of vier. Haal de sperziebonen uit de pa, en spoel ze even kort af met koud water. Dit haalt de sterke bonenlucht er vanaf en verbetert de smaak. Houd de boonjtes even apart.
Snipper de ui en knoflook. Maak de tomaten schoon en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig word de knoflook toe. Voeg vervolgens het verkruimeld laurierblad en de chilivlokken toe. Laat de smaken op een rustig vuur even loskomen.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
Laat het onder af en toe roeren in 15 minuten inkoken.
Voeg de sperziebonen en de peterselie toe en warm die even goed op in de salsa.
Een lekker gezond en licht pittig bijgerecht, dat je bij veel gerechten kunt gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joop v Rij

Joop v Rij zegt:
Ook koud smaakt het lekker ,grs :p