KookJij

Sinaasappelpudding met aardbeiensaus

Een heerlijk sinaasappelpudding met aardbeiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 140 kCal energie
33 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: becel.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelpudding met aardbeiensaus te bereiden

Bereiding
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Meng het sinaasappelsap en citroensap en breng het aan de kook.
Knijp de gelatine uit en los het, van het vuur af, samen met de suiker op in het sap.
Schenk de massa in een puddingvorm en laat de pudding in ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Breng de aardbeienjam samen met 3 eetlepels water aan de kook. Pureer tot een gladde saus ontstaat en laat de saus vervolgens afkoelen.
Dompel de puddingvorm enkele seconden in een bak met warm water en stort de pudding op een bord.
Schenk de saus om de pudding heen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst