KookJij

Sinaasappelknolraap

Een heerlijk sinaasappelknolraap recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse vriend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelknolraap te bereiden

Schil de knolraap en snijd het in dunne plakken. Doe de knolraap in een pan met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de knolraap 20 minuten totdat ze gaar is. Giet de knolraap in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Pureer de knolraap in de pan met een staafmixer en voeg de boter, peper en sinaasappelrasp toe. Verwarm het op matig vuur onder voortdurend roeren tot het goed heet is en het er vrij droog uitziet. Haal de pan van het vuur af en roer nu het sinaasappelsap en de zure room erdoor. Verwarm het weer op een laag pitje, oppassen voor verbranden en roer het af en toe zodat het niet aan de pan blijft plakken. Maak het op smaak met zout en peper. Maak nu met een ijsbolletjes tang mooie bolletjes op een schaal en leg op elk bolletje een blaadje peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst