KookJij

Scholrolletjes

Een heerlijk scholrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scholrolletjes te bereiden

Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst