KookJij

rosbief met mierikswortel galettee

Een heerlijk rosbief met mierikswortel galettee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe rosbief met mierikswortel galettee te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de mierikswortel door de zure room en zet weg in de koelkast. Leg de bladerdeegdriehoekjes op een licht ingevette bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak het bladerdeeg in 10 min goudbruin. Zet weg. Kruid de rosbief met zout en peper. Verhit de olie op hoog vuur in een oven bestendige koekenpan. Leg het vlees in de pan en schroei het aan alle kanten dicht. Zet het vlees 12 min in de oven, haal het dan uit de pan en laat het op een warme plaats rusten voordat je het in plakken snijdt. Zet de pan terug op het vuur, voeg de wijn toe en laat deze op hoog vuur 2 min al roerende licht inkoken. Kook de asperges 1 min in gezouten water en giet ze af. Haal voorzichtig de bovenkant van het bladerdeeg en leg de onderste delen op borden. Beleg elk bladerdeegbakje met de rosbief, asperges en meirikswortel. Plaats de bladerdeegdekseltjes erbovenop en bedruppel de galettes met de wijn uit de pan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst