KookJij

Rood fruit-broodcake

Een heerlijk rood fruit-broodcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Voorlichtingsbureau Brood
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rood fruit-broodcake te bereiden

Meng 600 g (diepvries) gemengd rood fruit met 100 g witte basterdsuiker en laat het fruit minstens een uur staan (laat bevroren fruit helemaal ontdooien). Snijd de korstjes van 10 sneetjes oud witbrood of maïsbrood. Leg 2 sneetjes naast elkaar in een kleine cakevorm. Verdeel een kwart van het fruit met vocht in de vorm. Leg hier weer 2 sneetjes op en verdeel er weer een kwart van het fruit over. Herhaal dit nog 2 keer en leg er dan de laatste sneetjes op. Druk het geheel goed aan, dek het af met plasticfolie en leg er een conservenblik op. Zet de cake nu minstens een dag of liever 2 dagen in de koelkast. Keer de cake de volgende dag op een platte schaal en serveer de plakjes met een flinke toef slagroom of Griekse yoghurt vermengd met vanillesuiker. Strooi er desgewenst poedersuiker overheen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst