KookJij

Roken van zalm

Een heerlijk roken van zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 8 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roken van zalm te bereiden

Plaats een groot dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op de bodem van een wok. Scheur het theezakje open en giet de bladeren op de folie, samen met de oregano, de rijst, de komijn, de kardemom, de korianderzaden en knoflook.
Dek de wok af met een deksel, plaats op een hittebron tot er rook ontstaat.
Bestrijk de zalmfilets helemaal met olie.
Plaats een ingevet stoomrekje of taartrooster met de zal zalm in de wok en laat 8 min. roken.
Verwarm olijfolie in een bakpan voeg de gehakte citroen en de gerookte zalmfilet, op de velkant neer, en bak het gerecht 1-2 min. aan elke kant, of tot de zalm gaar is.
Voeg de boter toe en beweeg tot deze gesmolten is.
Lekker met spinazie en geglaceerde worteltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Richard

Richard zegt:
Kardemompeulen zijn te koop bij Toko Hoi Yun, Benthuizerstraat 52 in Rotterdam. Meer informatie over kardemompeulen kun je vinden op; http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com
kris

kris zegt:
ga het een proberen, de kip en de zalm.:p
Addie

Addie zegt:
Hallo Wim, Kardemompeultjes zijn net zo iets als pistache noten, ze hebben dezelfde grootte, alleen zitten er kleine zaadjes in. Je kunt ze kopen in kruidenwinkels of bij een toko.
Succes,
Addie.
wim

wim zegt:
wat zijn kardemompeulen en waar kun je die kopen?