KookJij

Roergebakken spinazie met knoflook

Een heerlijk roergebakken spinazie met knoflook recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: thaiskookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roergebakken spinazie met knoflook te bereiden

Pel de knoflook.Snijd 3 tenen heel fijn en meng ze met de peper en koriander.Snijd de andere tenen in plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Was de spinazie grondig en verwijder de harde stelen.Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.Verhit de olie in een wok en fruit de gesnipperde knoflook.Roerbak de plakjes knoflook en de helft van de peperreepjes al omscheppend 2 minuten.Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken.Breng de spinazie op smaak met de sojasaus.Schep de spinazie in een warme schaal en strooi de pinda's en de rest van de peperreepjes erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frank

frank zegt:
Lekker, pittig en snel klaar.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor je complimentje Jenny, Ik ben blij dat je het lekker vindt, Prettig weekend Marijke
Jenny Slooter

Jenny Slooter zegt:
Spinazie is over het algemeen saai, maar dit recept is heerlijk. Hartelijk dank dat u het op internet heeft gezet.