KookJij

Rijstpannenkoekjes

Een heerlijk rijstpannenkoekjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstpannenkoekjes te bereiden

Kook de rijst in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat 20 minuten afgedekt goed droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Klop in een kom de eieren los. Roer de rijst met een vork los en meng er de eieren, de Italiaanse kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel rijstolie en schep er 6 porties beslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Leg op 4 borden een stapeltje van elk 3 pannenkoekjes en garneer ze met de rucola en de zongedroogde tomaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ria

ria zegt:
Omdat ik gluten vrij ben lijkt me dit een recept heerlijk voor een lunch.