KookJij

Portpeertje met gorgonzola

Een heerlijk portpeertje met gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portpeertje met gorgonzola te bereiden

Schil de peren van boven naar beneden met een dunschiller, laat het steeltje eraan zitten. Leg de peren naast elkaar in een kleine pan (ze moeten er net in passen) en schenk de port erover. Rasp de helft van de sinaasappelschil en doe de rasp bij de port. Breng de peren aan de kook en laat ze 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Neem de peren uit de pan en kook de port in 25 minuten in tot een siroopje. Snijd de peren doormidden en schep met een theelepel (of een meloenbolletjeslepel) het klokhuis eruit. Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Schep op elk bord 2 peerhelften, druppel er wat portsiroop overheen en serveer de gorgonzola erbij. Bestrooi met de hazelnoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst