KookJij

Portobello met pittig roerei en mihoen

Een heerlijk portobello met pittig roerei en mihoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portobello met pittig roerei en mihoen te bereiden

Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper schoonmaken en fijn hakken. Limoenen uitpersen. Gember schillen en boven kom heel fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Limoensap, suiker, 1/2 theelepel sambal, 1/2 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie erdoor roeren. Helft van bosui en peper door dressing scheppen. Smaken 30 minuten laten intrekken. In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, 1 eetlepel sojasaus, rest van sambal, bosui en peper.
Bereiden
In wok flinke laag olie verhitten. Mihoen in 4 porties verdelen en porties na elkaar enkele seconden aan beide zijden frituren (mihoen zwelt op en wordt wit en krokant). Porties op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. Intussen portobello's schoonvegen. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Portobello's in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Halverwege baktijd besprenkelen met 1/2 eetlepel sojasaus. In pan 1 eetlepel olie verwarmen. Eimengsel erbij schenken en al roerend op zacht vuur in ca. 5 minuten laten stollen. Koriander van takjes plukken. In midden van vier warme borden portobello met holte naar boven leggen. Roerei erin scheppen, wat koriander erover verdelen en krokante mihoen erop leggen. Dressing over mihoen scheppen en rond portobello druppelen. Rest van koriander rond portobello strooien. Serveren met salade van Shanghai paksoi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mari

Mari zegt:
Bedankt voor het antwoord
op mijn vraag.
Groeten Mari.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Mari, mihoen rauw frituren is een deel van decoratie Hilde Kookjij
Mari

Mari zegt:
Heerlijk recept,
mijn vraag over de mihoen als je deze gaat frituren is het dan rauw of eerst gekookt? Groetjes Mari