KookJij

Pompoenbeignets

Een heerlijk pompoenbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Alles over natuurvoeding
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoenbeignets te bereiden

Kluts het ei met het water en het zout en roer er het meel en de hysop door.
Laat dit beslag ten minste een half uur rusten.
Voeg daarna zo nodig nog wat water toe, het beslag moet dik vloeibaar zijn.
Dompel de schijven pompoen van 1 centimeter in het beslag en bak ze in een dun laagje olie op een matig vuur lichtbruin.
Bestrooi de schijven met wat gomasio en dien meteen op; het blijft maar even knapperig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Zo is het maar net;):D
derbyke

derbyke zegt:
Ja Anna Belgen en Nederlanders toch een beetje verschil, maar het gerecht blijft in glorie bestaan onder oliebollen of smoutebollen :);):p
Anna

Anna zegt:
Wat jij wil;) Hier zijn en blijven het oliebollen. Ik heb nog 4 pompoenen liggen, ook deze lijken mij heerlijk!:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Deze gaat bij mijn favorieten en ga het toch eens proberen de smoutebollen zijn weer in het land of moet ik zeggen oliebollen ;-)