KookJij

Pannapone met Mango

Een heerlijk pannapone met mango recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennis van de familie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pannapone met Mango te bereiden

*Breng 100 ml room aan de kook met vanille-merg en -stokje en voeg 100 gram kristalsuiker toe.Laat dit 15 minuten op de laagste stand doorkoken en haal dan van het vuur af.
Week de gelatine in wat koud water,knijp uit en roer dat goed door het warme room mengsel.
*Klop van 150 ml room de slagroom op
*Nu achtereenvolgens de mascarpone goed roeren door het vanille-room mengsel en daarna de opgeklopte slagroom er voorzichtig in wegroeren en wegvouwen
Zet dit een paar uur weg in de koelkast om op te stijven.
*Maak van 1 mango een puree met de staafmixer en doe dat met het limoensap en 100 gram suiker in een sauspannetje en kook dat in tot een stroopje.
*De andere mango in de vorm van blokjes koud wegzetten tot gebruik

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
*Schud de puddinkjes uit op een bordje (dompel de vormpjes of ramequins even in heet water).Leg een kransje van blokjes om het puddinkje en giet een beetje mango-stroop over het puddinkje.Bestrooi met munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

corien1

corien1 zegt:
heerlijk dessert. Ik had alleen beetje moeite om het uit de vorm te krijgen. Waarschijnlijk omdat ik die siliconenvorm gebruikte met 7 tegelijk:(
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Assy54,Stond er niet bij,excuses.Ik gebruik 3 blaadjes gelatine.
Jan A.:)
assy54

assy54 zegt:
Hoeveel gelatine gebruik je?;)