KookJij

Paddestoelentompoes met curry en sesam

Een heerlijk paddestoelentompoes met curry en sesam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddestoelentompoes met curry en sesam te bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakplaat licht in met ½ theelepel olie. Klop de eidooiers los met de currypasta. Verwijder de stelen van de shii-takes, deze worden niet gebruikt. Borstel de paddestoelen schoon. Snijd de prei in smalle ringetjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Bereiden:
Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat, bestrijk ze met het ei – curry - mengel en bak ze in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. Verdeel de paddestoelen in plakjes. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de rode peper en prei 2 minuten. Voeg de paddestoelen, zout en sojasaus toe en bak nog 3 minuten. Halveer de bladerdeegplakjes voorzichtig overlangs. Verdeel de vulling over de onderste helft, strooi er sesamzaad over en leg de bovenkant van het bladerdeeg erop.
Tip:
Gebruik in plaats van bladerdeeg eens naan, platte Indiase broodjes die kant-en-klaar te koop zijn. Vervang de preien door bosuitjes die schuin in reepjes van 1 cm worden gesneden.

--------------------------------------------------------------------------------

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst