KookJij

Oesters met appel

Een heerlijk oesters met appel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Vis en Schaaldieren Judith Ferguson 1986
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesters met appel te bereiden

De bacon in repen snijden iets breder dan de oesters.
De kaas in stukken snijden ± even groot als de oesters.
De appel in 4en snijden, klokhuis verwijderen en in plakken snijden.
Leg een stuk kaas op een stuk appel en op de kaas een oester.
Wikkel een baconreep eromheen en zet vast met een cocktailprikker.
Zet ze onder de grill tot de bacon knapperig is. Draai éénmaal om.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik heb meestal een pakje met cheddarplakjes in huis.
Ik snijd een plakje in 4 stukken en vouw elk stuk dubbel. Dat leg ik dan op de appel. Je kunt de kaas zo dik maken als je wilt en de appel ook, als het geheel maar past in de baconreep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst