KookJij

Mosterdsoep met meiknolletjes en gerookte paling

Een heerlijk mosterdsoep met meiknolletjes en gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosterdsoep met meiknolletjes en gerookte paling te bereiden

Maak van de boter en de bloem een blonde roux.( boter smelten, bloem erdoor spatelen en op lage temperatuur laten garen. De massa voorzichtig spatelen. Wanneer deze begint te zweten is de roux gaar)
Laat de roux afkoelen.
Schil de meiknol en snij de in een brunoise van 5 mm.
Verwijder de evt. buikrand van de paling en snij de paling in brunoise van 5 mm.
Was de kervel en hak deze ragfijn.
Verwarm de bouillon en voeg deze aan de roux toe.
Breng de veloutè aan de kook en voeg mosterd en room toe.
Verwarm de soep borden voor en verdeel het garnituur van kervel,paling en de meiknol toe.
Schenk de velouté op het garnituur en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst