KookJij

Martabak met Martabaksaus

Een heerlijk martabak met martabaksaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookclub.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Martabak met Martabaksaus te bereiden

Verhit de olie in een wadjan.
Voeg de in dunne ringen gesneden ui en geperste knoflook toe en laat zachtjes gaar fruiten.
Voeg nu de kruiden toe, het vlees en een beetje zout en laat onder voortdurend roeren bakken.
Laat door een zeef uitlekken en afkoelen.

Breek het ei over de vleesmassa en doe er de fijngesneden lente-uitjes en peterselie bij en roer krachtig om.
Laat de pangsitvellen in een natte keukendoek ontdooien.

Leg 10 vellen op een met maizena bestrooid oppervlak en leg in elk vel een el vleesmassa, strijk de zijkanten goed in met eiwit en leg er de andere 10 vellen overheen.
Druk de zijkanten goed op elkaar , ze moeten absoluut dicht zijn en snij eventueel bij.

Verhit 5 el olie in een kleine koekenpan, leg er 3 martabaks in en druk enkele seconden plat met een schuimspaan.
Laat elke zijde 1 min. bakken, indien nodig olie bijgieten.
Het flensje moet aan de kanten knapperig en zacht in het midden zijn.
Zet weg in een vuurvaste schaal.

Martabaksaus:

Tomatenpuree, azijn, suiker, ketjap manis, sambal oelek en djahé opkoken in 1 1/2 dl water en afbinden met maizena.

Martabaks verwarmen in hete oven, saus licht verwarmen en per persoon 2 martabaks, genappeerd met 1 el saus uitserveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anoniem

anoniem zegt:
delicious!