KookJij

Makreel met kruisbessensaus

Een heerlijk makreel met kruisbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HCK
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel met kruisbessensaus te bereiden

Snijd de makreel in twee delen en verwijder de graten. Strooi er zout en peper over en haal ze door de bloem.
Verhit olie in een pan en bak hierin de makrelen mooi goudbruin gaar.

Was de kruisbessen in lauw water en zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Doe hierin alle kruisbessen en kook ze gaar. Zodra de kruisbessen goed gaar zijn, en ze een zachte vorm aannemen, haalt u ze uit de pan en drukt u ze kapot in de zeef. Zodra de saus wat afgekoeld is, voegt u wat suiker naar smaak toe.

Mijn kookverhaal (Bart Pelle)

Zelf nog nooit gemaakt eigenlijk :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bart

Bart zegt:
Ik probeer deze recepten (met bron HCK, Het Complete Kookboek met 1000pag.) altijd zo duidelijk mogelijk te beschrijven wat niet altijd lukt. Als er vragen zijn, hoor ik het graag. :p