KookJij

Kruisbessen charlotte

Een heerlijk kruisbessen charlotte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruisbessen charlotte te bereiden

Was en ontsteel de kruisbessen. Breng met de witte wijn, 75 g suiker en de vanillesuiker al roerend aan de kook. Roer de maïzena met een eetlepel water los en voeg al roerend aan de kruisbessen toe. Laat deze compote afkoelen
Bereiding:
Week de gelatine tien minuten in ruim koud water. Beleg een vorm van ca 1,5 liter met bitterkoekjes. Meng de yoghurt met de resterende suiker en het citroensap. Knijp de gelatine uit en laat in een pannetje op een lage warmtebron smelten. Roer de gelatine vervolgens door de yoghurt. Zet koud weg. Klop intussen de slagroom stijf. Schep de slagroom, zodra de yoghurt begint te geleren, door dit mengsel. Doe de helft van de ontstane crème over in de vorm, voeg tweederde van de kruisbessen toe en vul vervolgens de schaal met de resterende crème. Strijk de bovenzijde met een mes glad. Laat de charlotte in de koelkast opstijven.
Serveren:
Haal de schaal vlak voor het serveren uit de koelkast halen en houd korte tijd in lauw water. Stort op een bord en garneer met de achtergehouden kruisbessen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gonny

gonny zegt:
Helaas lijkt het recept bij mij niet te lukken. De kruisbessen compote is veel te waterig (zelfs na extra toevoeging maizena) en het yoghurtmengsel wil echt niet opstijven (zelfs niet met 3! extra gelatineblaadjes). Ik weet niet wat ik fout heb gedaan, ik heb het mengsel maar in de vorm laten zitten, de smaak was redelijk.