KookJij

Koude aardappel roomsoep

Een heerlijk koude aardappel roomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude aardappel roomsoep te bereiden

Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 eetlepel bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2-3 minuten in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon bij de uitjes en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 minuten op laag vuur langzaam gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. Laat de soep even afkoelen en zet hem minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden. Proef de soep (koude gerechten hebben een minder uitgesproken smaak) en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Schep de soep in 8 feestelijke glaasjes en bestrooi met de apart gehouden bosui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karin

karin zegt:
:p heerlijk,heb de soep al dikwijls gemaakt en steeds een succes.