KookJij

Koffie-ijs van echte koffie

Een heerlijk koffie-ijs van echte koffie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koffie-ijs van echte koffie te bereiden

Breng in een steelpan de melk tegen de kook en schenk hem over de gemalen koffie.
Laat het mengsel staan om af te koelen en te trekken.
Schenk het dan door een fijne zeef om de koffie te verwijderen en druk op de koffiedrab om er zoveel mogelijk van de melk uit te persen.
Gooi de koffiedrab weg en zet de melk met koffiesmaak terzijde.
Los in een steelpan de suiker op in 150 ml water, zet het vuur hoog en breng de suikersiroop aan de kook.
Verwarm de suikersiroop tot
110 graden C., controleer dit met een suikerthermometer.
Neem de siroop van het vuur en laat hem 5 min afkoelen.
Schenk de siroop in een dun straaltje al kloppend bij de eierdooiers tot het mengsel licht en luchtig is.
Meng de slagroom erdoor met de melk met koffiesmaak.
Laat de vla volledig afkoelen en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst