KookJij

Kerrie kip salade

Een heerlijk kerrie kip salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: claudia van galen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie kip salade te bereiden

Snijd de kip in reepjes van 1 cm dikte. Breng de kippenbouillon aan de kook en gaar de reepjes hierin in ca 5 min.
Meng het gembervocht met de kerriepoeder, voeg de mayonaise en de sambal toe.
Schep de gare kipfilet uit de bouillon en voeg deze warm toe aan de kerriemayonaise.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze krokant in een droge pan.
Was de sla en snijd de krop in vieren. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Snijd de ui in ringen en haal die door het mengsel van de bloem en maïzena.
Verwarm frituurvet tot 180 graden en frituur hierin de uiringen krokant.
Leg de stukken kropsla in het midden van de borden en beleg ze met alle ingrediënten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

francien

francien zegt:
gembervocht? of verse gember fijn gemaakt in de vijzel? waarom bloem EN maizena