KookJij

Karbonaden met cantharellen in roomsaus

Een heerlijk karbonaden met cantharellen in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karbonaden met cantharellen in roomsaus te bereiden

Braad het vlees rondom bruin, blus het af met een scheutje witte wijn. Voeg de room toe en zet het op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Laat het vlees zo ongeveer 45 minuten stoven.

Bak in een andere pan de sjalot met de stukjes spek even zachtjes aan en voeg de cantharellen toe. Bak ze zachtjes en roer om en om.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de cantharellen bij de saus. Roer nog even goed om en voeg naar wens peper en zout toe en in ieder geval een flinke handvol gehakte peterselie.
Leg het vlees op de borden en schep er wat saus en cantharellen over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Lijkt me erg lekker, dus maar eens maken. Gr.Els