KookJij

Kabeljauw met olijfolie

Een heerlijk kabeljauw met olijfolie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: nest
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met olijfolie te bereiden

Leg de kabeljauw in een kookpot met dikke bodem.
Overgiet met de olijfolie.
Voeg hierbij de kruiden.
Konfijt de vis gedurende 1 uur op laag vuur.
Zorg ervoor dat de olie onder kookpunt blijft.
Schep de vis uit de olie in een vergiet met fijne gaatjes.
Laat enkele minuten uitlekken zodat het kookvocht van de vis drupt.
Giet voorzichtig de olie uit de pot.
Laat het laatste in de pot zodat het kookvocht van de vis niet meekomt.
Het is het kookvocht van de vis dat ervoor zorgt dat de vis vroegtijdig bederft.
Schep de vis in potjes en overgiet met de olie.
Zorg ervoor dat de vis mooi onderstaat.
Sluit en laat afkoelen.
Bewaar in de koelkast.
De kabeljauw kan zo enkele weken bewaard worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonja4

sonja4 zegt:
Goed laten uitlekken want door het kookvocht bederft de kabeljauw rapper.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ik ken dit recept, maar neem toch aan dat je bedoelt dat de kabeljauw door het kookvocht juist NIET bederft.....