KookJij

Iskender = Turks reepjes vlees.

Een heerlijk iskender = turks reepjes vlees. recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Iskender = Turks reepjes vlees. te bereiden

Snijd alle randjes vet van het vlees.
Snijd het vlees in dobbelstenen. (2 bij 2 cm)
Meng de geraspte ui, 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, zout en peper en de tijm in een flinke kom goed door elkaar.
Roer de blokjes vlees door deze marinade en zet de kom afgedekt enkele uren in de koelkast.
Roer 1 uitgeknepen teen knoflook door de yoghurt.
Maak de tomatensaus: Verhit 2 lepels olijfolie in een pan, fruit hierin de fijngehakte ui en de andere uitgeknepen teen knoflook en voeg na enkele minuten de tomaten met het vocht toe.
Voeg ook zout en peper toe en laat de saus een klein half uur zachtjes pruttelen.
Smelt in een steelpan de boter en roer hier het paprikapoeder en een snuf cayennepeper doorheen. Zet het pannetje met gesmolten boter even apart.
Prik de blokjes gemarineerd vlees op 4 spiesen.
Grill het vlees bij voorkeur op een houtskoolvuur of anders onder de grill.
Je kunt het vlees ook snel dichtschroeien in 2 eetlepels hete olijfolie in een koekenpan.
Hoe je het vlees ook gaart, zorg er wel voor dat de binnenkant sappig en lichtroze blijft.

Verwarm de pitabroodjes in de oven en snijd ze open. Besmeer de binnenkant van ieder broodje met wat gesmolten boter, lepel er vervolgens ook wat tomatensaus in en wat yoghurt.
Haal het vlees van de spiesen en stop de stukjes vlees in de pitabroodjes.
Bovenop nog een lepel yoghurt en de rest van de gesmolten boter.
Zo warm mogelijk serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
OK!! Marileen:)...Geniet van julie samen zijn de komenede tijden...
Daag marileen en gezin:)
Totziens hier weer eens.
Lieve Groetjes,Ayse:D
Marileen

Marileen zegt:
Ayse,ik zal wel eens wat recepten erop zetten ok?Maar ik heb daar nu geen tijd voor,want mijn man komt vannacht thuis met verlof,van 6 mnd Afganistan....dus de komende tijd heel veel tijd aan mijn gezin besteden.Maar je gaat zeker weer van me horen,ok?Liefs:)
sylvia

sylvia zegt:
Jaaaa... en een smakelijk 2010 met al die lekkere recepten van Ayse!!!;)
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerst en een goed *2010*
Groetjes Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Leuk om te horen sylvia :).. Moet je zkr eens doen syl..is zachter met lamsvlees.
Groetjes,Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hoi Marileen heb jij een lekker duits aardappel gerecht voor mij? ik heb ooit iets met gepofte aardappels gegeten in duitsland,maar weet niet hoe het hete..By The Way leuk nu heb ik er weer een fan bij hihihihi ;)
Marileen

Marileen zegt:
Mijn reactie's worden niet geplaatst:(
Marileen

Marileen zegt:
Hoi Ayse,het was heerlijk hoor,zo lekker dat het hier regelmatig gemaakt en gegeten wordt.Ja,Syvia,met lamsvlees is het echt het lekkerst.Ik gebruik altijd lamsfilet,maar dat moet je maar net ergens kunnen krijgen.Bij ons is het altijd verkrijgbaar(Duitsland)Ik geniet nog regelmatig van je héérlijke recepten Ayse...inmiddels is mijn man ook fan van turkse keuken:p
Marileen

Marileen zegt:
Merhaba Ayse..het was de eerste keer zo lekker dat ik het recept zéker eens in maand,soms wel om de 2 weken.We zijn er gek op!!En mét lamsvlees is het nog lekkerder Sylvia.Ik gebruik lamsfilet...héérlijk zacht mals vlees.
Wij zijn sowieso fan van de turkse keuken:p
sylvia

sylvia zegt:
Hoi Ayse,, jaaaa t was echt lekker. Komdende keer ga ik toch ook es met lamsvlees proberen. Kei bedankt voor t recept:p
ayse

ayse zegt:
Hi Marileen :)
Beetje late reactie terug,maar ben wel benieuwd of het gelukt was met het recept.
Groetjes,Ayse:D
ayse

ayse zegt:
YW Sylvia.
Heeft het gesmaakt??

Groetjes,Ayse:D
sylvia

sylvia zegt:
Hoi Ayse.. bedankt voor t recept!! Het vlees ligt in de koelkast (helaas geen lam,das de volgende keer). Jammmie zit nou al bijna te watertanden..

groetjes sylvia
Marileen

Marileen zegt:
Ik ga dit recept vanavond maken,ik heb het weleens in Turkije gegeten,erg lekker:)ik ga er lamsfilet voor gebruiken,duur vlees,maar zeer de moeite waard;)
ayse

ayse zegt:
YW jOHAN HAMME :D:D,GROETJES AYSE:D