KookJij

In kerriesaus gestoofde kip en fruit

Een heerlijk in kerriesaus gestoofde kip en fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ramon beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In kerriesaus gestoofde kip en fruit te bereiden

Kook de rijst. Breng de kip op smaak met zout en peper en bak het in een mengsel van olie en boter aan beide zijden mooi bruin. Bak in een andere pan het fruit aan in een beetje olie. Voeg het kerriepoeder toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk, voeg de gembersiroop en vissaus toe en leg de kip erbij. Laat het vlees 5 minuten meestoven.
Maak met een kopje een mooi hoopje rijst midden op een diep bord. Schep er wat kip en fruit op en druppel de saus erover. Garneer met koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst