Recept
« Terug naar recepten
Hartige muffins met hollandse garnalen
PT40M
Hartige muffins met hollandse garnalen
Een heerlijk hartige muffins met hollandse garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige muffins met hollandse garnalen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 g garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.
Vervang de garnalen door reepjes gerookte zalm.
Vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.
Vervang de garnalen door reepjes gerookte zalm.
Vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.