KookJij

Grubbenvorster asperges

Een heerlijk grubbenvorster asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grubbenvorster asperges te bereiden

Schil en gaar asperges volgens basisrecept
Verhit de bouillon en dompel er enkele seconden de bieflapjes in.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Smelt 70 gram boter, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt.
Strooi er de bloem over en laat die 5 min onder voortdurend roeren garen.
Giet er beetje voor beetje het aspergenat bij en laat de dikke saus doorpruttelen.
Haal intussen de gare asperges uit het kooknat en leg ze op een schone theedoek.
Leg op elk bieflapje 3 stengels asperges en rol ze dicht.
Snijd eventueel de asperges bij.
Smelt de boter en klaar ze door het bovenkomende wit af te scheppen.
Verhit de boter sterk en bak er-eerst met de naad naar beneden- snel de biefrolletjes in (dit is secondenwerk!)
Leg de biefstukjes even warm weg.
Klop de champagne door de dikke saus werk er de room door en breng de saus op smaak met versgemalen peper en wat zout.
PUREE:
De asperges schillen.
In een pan met 2 liter water, zout, schillen en uiteinden ongeveer 30 min. zachtjes koken.
Intussen de asperges in kleine stukjes (1 cm.) snijden.
De aardappelen schillen.
Boven kom aspergevocht zeven.
In pan met weinig aspergevocht de ardappelen gaar koken.
Inde rest van het vocht de aspergestukjes gaar koken.
Intussen de eieren hard koken, pellen en in kleine stukjes snijden.
Aardappelen fijn stampen.
Al roerende zoveel melk toevoegen, dat luchtige puree ontstaat.
De stukjes asperges in zeef laten lekken.
Ei en aspergestukjes door de puree roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Platte ovenschaal invetten.
Met ijsbolletjestang in platte ovenschaal los van elkaar 20 bolletjes scheppen.
GEVULD EI:
De eieren koken en pellen. overlangs halveren en de dooiers eruit wippen.
Deze fijnprakken en er de boter doorroeren.
De ham in stukjes snijden en samen met peper en zout naar smaak toevoegen.
Hiermee de eihelften vullen.
SERVEREN:
Schep wat saus op elk bord, leg er twee biefrolletjes op 3 groene asperges, 2 bolletjes puree en 1 gevuld ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst