KookJij

Griekse garnalengratin

Een heerlijk griekse garnalengratin recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse garnalengratin te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.
Bereiden:
Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met pidebrood, pitabrood of stokbrood.

Variatie:

Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail (Vismarine).
Vervang de demi crème fraîche (Melkan) door kookroom.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria

maria zegt:
heerlijk .ga da volgende keer ipv een plak jonge kaas .van die strooi kaas proberen .
maar mn gasten hebben goed gesmuld
M. Vermij

M. Vermij zegt:
Heerlijk!!!!, en makkelijk
W.J.M.P. Gerrits

W.J.M.P. Gerrits zegt:
ik zoek een passend hoofdgerecht hierbij