KookJij

Granita van bananenlikeur

Een heerlijk granita van bananenlikeur recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Granita van bananenlikeur te bereiden

Breng het water en de suiker samen aan de kook en laat ongeroerd 5 minuten zachtjes doorkoken.
Haal van het vuur en roer de bananenlikuur en het sap van een halve citroen erdoor en zet het geheel in een koud-water-bad.
Als het mengsel voldoende afgekoeld is plaats je het mengsel in een bij voorkeur plastiek bakje en daarna in de deipvries.
Haal gedurende 4 uur, elk half uur de granita uit de diepvries en roer met een klopper of een vork alles om, om zo ijskristallen te voorkomen.
Na 4 uur is de granita klaar.
Zet de granita terug in de diepvries tot gebruik.
Indien de granita toch hard is en moeilijk te scheppen zou zijn, kun je de granita in een mixmachine plaatsen om hem zo te verpulveren.
Serveer de bananengranita in een coupe of wijnglas en plaats boven het glas een brochette van banaan, gedrenkt in pisang ambon. (laat wel voldoende uitlekken).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wilma

wilma zegt:
Heerlijk recept! Ga dit met kerst zeker gebruiken. Dank hiervoor.
Jeffrey

Jeffrey zegt:
Lekker Recept ,weet ik zeker dat ik met Kerst goed voor de dag kom !:)
hajo

hajo zegt:
heerlijke spoom, ik ga ook zeker met andere dranken proberen
ellaa

ellaa zegt:
Dankjee, moest ik voor school zoeken ! ;)
Ronny

Ronny zegt:
dit is met ijs lekkerder.
Ronny

Ronny zegt:
Bedankt!

Het is een eigen recept
Kirsten Bakker

Kirsten Bakker zegt:
Deze spoom was mijn bijdrage aan ons kerstdiner. Mijn huisgenoten vonden het heerlijk, en ik heb veel complimentjes gekregen. Goed recept dus!