KookJij

Gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus

Een heerlijk gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus te bereiden

Pel en rasp de ui. Pel en pers de teentjes knoflook.

Meng het gehakt met de ui, helft van de knoflook, de oregano, de peterselie en het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.

Verhit de olijfolie en bak de gehaktballetjes op een matig vuur in ca 10 minuten gaar.

Roer de yoghurt met de mayonaise, rest van de knoflook en het paprikapoeder tot een saus.

Was en hak de muntblaadjes fijn, roer ze door de yoghurtsaus.


De gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst