Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde aardappeltjes met een salsa van paprika
PT25M
Gegrilde aardappeltjes met een salsa van paprika
Een heerlijk gegrilde aardappeltjes met een salsa van paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde aardappeltjes met een salsa van paprika te bereiden
Aardappelen wassen en gaar koken in kokend, gezouten water. Afgieten en laten afkoelen.
Venkelzaadjes roosteren in een pan. Apart houden. Schil de paprika met een dunschiller, verwijder de lijsten en de zaden. In fijne brunoise snijden. Sjalot fijnsnipperen.
Meng de sjalot, paprika, venkelzaad, olijfolie, tomatenpuree, tabasco en het citroensap dooreen en laat dit een 15-tal minuten trekken. Afkruiden met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde bieslook hieraan toe.
Snijd de aardappelen overlangs door en bestrijk deze met olijfolie. Grill de aardappeltjes. Serveren met de salsa.
Als hapje of als bijgerecht bij lamsvlees, kalfsvlees of vis.