KookJij

Gefrituurd ijs

Een heerlijk gefrituurd ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurd ijs te bereiden

Schep 8 bollen ijs en leg ze op een groot plat bord, bekleed met bakpapier. Zet de ijsbollen 1 uur in de diepvries. Strooi de paneermeel, hazelnoten en kaneel in een diep bord. Doe de bloem en de eiwitten elk apart in 2 andere diepe borden. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermengsel. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Herhaal de paneerlaag en laat het ijs weer minimaal 1 uur aanvriezen. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verwarm de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen per 4 in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op 8 borden. Garneer elk bord met plakjes appelchips. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij. Lekker met appelchips,

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Oven voorverwarmen op 100°C, appels in zeer dunne schijfjes snijden of schaven, 90 min. in oven laten drogen, op keukenpapier af laten koelen. Je kunt ze daarna nog frituren maar dat hoeft niet.
I

I zegt:
Hoe maak je de appelchips dan, ik heb bij andere gerechten gekeken hoe het moet maar ik word er niet echt duidelijk uit.
blaman

blaman zegt:
Ik ben daar echt dol op, ik ga het maken top, thanks.
lise

lise zegt:
hihi gefrituurd ijs...
nice!!!!:p;):p
ClowieJ

ClowieJ zegt:
Heb in Turkije in een restaurant gefrituurd ijs op.. was wel net iets anders dan hoe het hier beschreven wordt maar het lijkt me ook erg lekker!
Dieneke

Dieneke zegt:
Bedankt voor dit recept. Ik ga dit recept zeker proberen (wel eng )straks zit de keuken vol met gesmolten ijs. Desondanks probeer ik het toch want het lijkt me heerlijk.

GR. Dieneke

;);):)