KookJij

Gebakken worstjes met tomaat en broccoli

Een heerlijk gebakken worstjes met tomaat en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Aardappels en 'mezelf'
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken worstjes met tomaat en broccoli te bereiden

Stoom de aardappelplakken, gedurende 12 min.
Stoom tegelijk de broccoliroosjes ca 10 min.
Verhit de pan en bak de kruiden in een droge pan kort aan, tot ze beginnen te geuren.
Voeg olie toe en en bak de worstjes rondom bruin, gedurende 5 min.
Voeg de ui toe en bak ze 5 min mee.
Voeg tomaten puree, rode wijn en gezeefde tomaten toe.
Roer alles door elkaar, houd het warm.
Voeg partjes tomaat, broccoliroosjes en het basilicum toe.
Daarna de aardappelschijfjes erbij en laat alles 10 min stoven, tot de worstjes door en door gaar zijn.
Snijd de worstjes tijdens het stoven in 3 stukken.
Voeg z/p toe naar smaak.
Serveer direct op voorverwarmde borden,
Garneer met blaadjes basilicum.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik heb gemerkt dat aardappels en broccoli vooraf gestoomd of gekookt moeten worden, anders worden ze niet voldoende gaar.
Als je bang bent dat de smaak te 'tomaterig' wordt, kan de puree achterwege gelaten worden. (heb ik gedaan)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ja, Gerda, dat was een gaaf avontuur.
Best leuk om nog eens over te filosoferen. groet Hans:):):)
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, leuk dat je weer zo actief bent op deze site en ik vind het nog leuker dat in 'probeer ook eens' de gebakken uierboord staat. Ik heb het laatst nog aan iemand vertelt die zou het opzoeken, ik denk nog steeds met veel plezier aan het "avontuur". Groetjes Gerda.