Recept
« Terug naar recepten
Gebakken scholfilet met augurk
PT20M
Gebakken scholfilet met augurk
Een heerlijk gebakken scholfilet met augurk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken scholfilet met augurk te bereiden
Snijd de augurken zeer fijn en roer ze om met de extra vergine olijfolie, de peterselie, de sjalot en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Dep de scholfilets droog. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (zo is de vis tegelijkertijd gaar) de milde olijfolie, 2 eetlepels per pan, en bak hierin de vis in 6-8 minuten gaar, keer halverwege. Serveer de vis met het augurkmengsel. Lekker met gekookte worteltjes.