KookJij

Gebakken lamsschouder met muntsaus

Lamsschouder is een heerlijk mals stukje vlees. Met een muntsausje er bij, krijg je een gerecht om van te genieten!
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken lamsschouder met muntsaus te bereiden

  1. Bak de lamsschouder rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.
  2. Pers 1 citroen uit en meng het sap met wat zout en peper,de honing en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Bestrijk hiermee het vlees en leg het in een braadslede.
  4. Snijd de andere citroen in partjes en leg deze naast het vlees in de braadslede.
  5. Braad het vlees niet afgedekt 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  6. Neem het vlees uit de braadslede en laat het op een warme plaats afgedekt 10 minuten rusten.
  7. Ontvet het braadvocht en verwarm het samen met de fond.
  8. Laat de saus iets inkoken.
  9. Breng op smaak met zout en peper en roer de munt erdoor.
  10. Serveer het vlees in dunne plakken gesneden met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst