KookJij

Gado Gado

Een heerlijk gado gado recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: martijn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gado Gado te bereiden

Eerst moet de tofoe in blokjes worden gesneden van een 1 cm bij een 1 cm ofzo, we letten niet op de millimeter. Doe deze in een schaal of wat anders. Snij de sperciebonen in stukken, niet al te klein, groot houden mag, ik zou het zelf in tweeen breken of snijden. Ook deze in een aparte schaal of bord doen. De wortelen, ook deze in stukken. Niet al te klein, niet te groot. Zelf snij ik 1 keer in de dwars richting en 3 maal in de lengte riching. Dit betekent dat je 8 stukken (repen) wortel voor je hebt liggen als je deze als bovenstaande hebt gesneden. Ook deze doe je in een bord of schaal.
Bloemkool, ook deze in stukken. Bij de apie kun je deze al voor verpakt kopen, gesneden en al. Voor velen zal dit geen verrassing meer zijn, maar ook deze stukken bloemkool in een bord of schaal doen. Degene die het voor verpakt gekocht hebben kun deze nog in het zakje laten.
Aardappelen, deze schillen en in schijven snijden. Deze schijven op oud hollandse methode gaar koken. het zelfde geldt ook voor bovenstaande groenten. Let wel dat de groene groenten niet met het witte bloem kool wordt gekookt anders krijg je lichte groene bloemkool, inplaats van witte bloemkool. De tauge heel even koken en net als alle andere groenten laten afkoelen. Belangrijk, doe je rijst op het vuur let er op tot het gaar is.
De eieren laten koken, tot deze keihard en gaar zijn. je kunt ze ook bakken, het is maar net wat je beter of lekkerder vindt. Ik zelf kook de eieren, en snij ze dan in plakjes, het ziet er leuk uit als garnering.
En dan de tafoe. Een pan op het vuur doen, wat olie in doen en deze verhitten. wel oppassen dat de vlam niet in de pan slaat. Dan doe je de blokjes gesneden tofoe in de pan. Deze aan alle kanten bruin laten bakken, door er af en toe met een spatel in de pan te roeren. Tussentijds kan er een bord worden klaar gelegd met wat keukenrol op, zodat het olie van de tofoe gedept kan worden. Als deze tofoe blokjes bruin zijn, deze op de bord neerlegen en heel even deppen.
Nu kunnen de aardappel schijven in een grote schaal worden gelegd, de basis. Dan de verschillende soorten groenten.
Nu kan er plakjes komkomer worden gesneden en deze mooi staand aan de rand van het schaal worden gegarneerd.
Er kan heel veel gebakken uitjes er op. Plakjes ei, om het geheel te garneren.
Nu kan het allerbelangerijkste worden gemaakt: de PINDASAUS. Volg de instrukties op het pakje. Maak het wel in grote hoveelheden aan... dit is echt de smaakmaker.
Dan kan er gesmikkeld worden, het is een koud gerecht, een salade of hoe je het ook wilt noemen.
Je eet het met rijst, sambal en heel veel pinda saus


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ik maak Gado Gado altijd met warme katjangsaus, kijk bij mijn recepten. Groetjes Gerda :p:p:p
Martien

Martien zegt:
Ziet er lekker uit ga het gelijk proberen.
jaxs

jaxs zegt:
Gado gado saus zelf maken is het lekkerste.
OLIVIA

OLIVIA zegt:
Ik vindt het leuk om te koken.
Daantje

Daantje zegt:
De groenten behoren rauw te zijn: Even wokken in wat wokolie en goedlaten afkoelen is lekkerder dan koken!
i.p.v. pindasaus kun je beter gadogado saus nemen (of boemboe gado gado) ;)