Recept
« Terug naar recepten
fricassee van kalfsvlees
PT25M
fricassee van kalfsvlees
Een heerlijk fricassee van kalfsvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe fricassee van kalfsvlees te bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op hoog vuur krokant. Voeg de ui, knoflook en hele stukken zongedroogde tomaat toe, zet het vuur lager en bak 5 min. Bestrooi de reepjes kalfsvlees met zout en peper. Strooi de bloem erover en meng het goed. Voeg ze toe aan het spek-ui mengsel en bak 6 min op hoog vuur. Meng de wijn, slagroom en fond en schenk het bij het vlees. Voeg de salie en olijven toe en kook nog 3 min op hoog vuur. Serveer met pasta en wilde spinazie.
simon zegt: