Recept
« Terug naar recepten
Eitjes in zalmsaus
PT30M
Eitjes in zalmsaus
Een heerlijk eitjes in zalmsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nimfke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eitjes in zalmsaus te bereiden
kook de eitjes halfzacht
laat afkoelen, pel en halveer ze
leg deze halve eitjes in een grote lage ovenschotel
verspreid daartussen de champignons
open het blik zalm en bewaar het vocht
trek de zalm in hapklare stukjes en leg ze ook in de schotel
strooi de garnalen over dit alles
maak vervolgens een roux (boter - bloem)
gebruik als vocht hiervoor visbouillon en het vocht van de zalm
werk de saus af naar smaak (bv. scheutje melk, klein beetje tomatenpuree voor een lichtroze kleurtje…)
Dit alles mag daarop in de oven op 180°, tot het “broebelt” en wat bruinig wordt bovenaan.
Wat puree daarbij, en meer moet dat echt niet zijn
laat afkoelen, pel en halveer ze
leg deze halve eitjes in een grote lage ovenschotel
verspreid daartussen de champignons
open het blik zalm en bewaar het vocht
trek de zalm in hapklare stukjes en leg ze ook in de schotel
strooi de garnalen over dit alles
maak vervolgens een roux (boter - bloem)
gebruik als vocht hiervoor visbouillon en het vocht van de zalm
werk de saus af naar smaak (bv. scheutje melk, klein beetje tomatenpuree voor een lichtroze kleurtje…)
Dit alles mag daarop in de oven op 180°, tot het “broebelt” en wat bruinig wordt bovenaan.
Wat puree daarbij, en meer moet dat echt niet zijn