KookJij

Dessert: broodpudding met kaneelijs

Een heerlijk dessert: broodpudding met kaneelijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: broodpudding met kaneelijs te bereiden

Melk opwarmen in een pot voeg het uitgeschraapte vanillestokje toe, evenzeer het stokje. (hou 5 soeplepels aan de kant en meng de puddingpoeder eronder ) Laat de melk afkoelen.
Brood in stukken snijden deze in een kom voeg kaneel, candysuiker, pudding vermengd met de melk en de losgeklopte eikes toe. Meng goed, vervolgens de melk (vanillestokje verwijderen) en rum toevoegen.
Appel schillen en in blokjes snijden, deze samen met de rozijnen en krenten onder het beslag mengen. En als laatste de chocolade vlokken toevoegen, evenzeer eronder mengen. Laat dit 30 min rusten.
Neem de springvorm beboter en bestuif met bloem, het beslag erin verdelen. Bak deze broodpudding 60 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Snij in stukken en garneer af op bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst