KookJij

Crostini alla Napoletana (crostini met ansjovis)

Een heerlijk crostini alla napoletana (crostini met ansjovis) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De heerlijke Italiaanse Keuken en een eigen variatie op dit gerecht.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crostini alla Napoletana (crostini met ansjovis) te bereiden

Oven op 175°C.
Een bakblik invetten met wat olie (niet met boter)
De tomaat wassen, het kroontje verwijderen en de tomaat in plakjes en dan in reepjes snijden (zonder zaadjes en zaadlijsten)
De mozzarella in minstens 4 plakken snijden (als je wilt, kun je de plakjes ook in niet te dunne reepjes snijden).
De ansjovisfilets afgieten, afspoelen en afdeppen. Snijd ze dan in de lengte in tweeën of drieën.
Snijd de sneetjes brood diagonaal in tweeën en besmeer één kant met (room)boter.
Leg op elk driehoekje brood een plakje (of reepjes)mozzarella..
Leg er een paar reepjes tomaat op en een paar reepjes ansjovis. Bestrooi ze met oregano en wat peper.
Leg de sneetjes brood op het ingevette bakblik, schuif dat in de oven voor ± 10 à 15 minuten.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om het helemaal te zien.
Op de foto zie je links deze beschreven crostini. Rechts heb ik ze uitgeprobeerd met blauwschimmelkaas die ik nog overhad. Daar deze kaas zouter en veel meer smaak heeft, heb ik minder ansjovis op gelegd. We vonden ze alle 2 lekker, maar mijn man die meer van blauwschimmelkaas houdt, vond deze toch lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst