KookJij

Chocolade meringuetaart met frambozen

Een heerlijk chocolade meringuetaart met frambozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade meringuetaart met frambozen te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een beboterde vorm van 20 à 24 cm met het kruimeldeeg. Overdek met bakpapier en bonen of steentjes zodat het deeg vlak blijft. Bak blind in de oven gedurende 20 minuten, neem dan het papier en de bonen weg en bak nog zo’n 10 à 15 min.

Voor de vulling, smelt de boter met de chocolade au bain Marie. Voeg er de stukjes geconfijte sinaas aan toe. Giet over de taartbodem.

Verdeel er de frambozen en vruchtvlees van de passievruchten over. Klop de eiwitten stijf en voeg poedersuiker en limoensap toe. Verdeel over de taart en laat 2 minuten bruinen onder de gril.

Versier met enkele hele frambozen en serveer onmiddellijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Je hebt nog heel eventjes:p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Zal er toch enkele nachtjes moeten over slapen:p:p
Anna

Anna zegt:
Niks daarvan, de chef en ik met een wijntje buiten, jij je schort om, beter plan!:p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Is toegevoegd bij favorieten, zo kan onze chef des huizes het recept sneller terugvinden;):D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
Ok, geen probleem zal de opdracht doorgeven aan de chef ;):D:D
Anna

Anna zegt:
Ga je deze voor ons klaar maken, Erwin? We houden ons aanbevolen!!!:p:p:D:D