KookJij

Chocolade-mascarponebakjes

Een heerlijk chocolade-mascarponebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade-mascarponebakjes te bereiden

Bekleed een bakplaat met bakpapier.Smelt de pure chocolade au bain marie.Verdeel hem over 20 papieren bonbonvormpjes.Bestrijk met een lepeltje of kwast ook de zijwanden met chocolade.Leg ze onderste boven op de bakplaat en laat ze stollen.Trek na het afkoelen voorzichtig de papieren vormpjes eraf.Smelt voor de vulling de chocolade.Roer het vanille-extract en de gesmolten chocolade door de mascarpone tot een glad mengsel ontstaat.Laat het onder af en toe omroeren afkoelen,tot het stevig genoeg is om te spuiten.Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond.Souit de vulling in de chocoladebakjes.Bestuif ze met wat cacao.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Judith

Judith zegt:
Het lijkt me wel leuk maar is het voor kerst en moet hoe lang moeten de vormpje stollen dan.:? Maar het lijkt me wel heel erg lekker:p
melissa

melissa zegt:
is lekker,maar wel vrij zwaar. en ik heb van de ingredienten zeker 2x zoveel nodig gehad , en had er nog geen 20 hoor!ma wel leuk om is te doen. moet wel lang geduld hebben vooraleer je het papieren vormpke er voorzichtig af kan doen zonder dat je chocoladevormpje breekt.
pipo

pipo zegt:
hey
ja lijkt me ook lekker :p:)
melissa

melissa zegt:
ik ga eraan beginne,ben eens benieuwd,lijkt me te simpel.alleen die vormpjes :o