KookJij

Chinese kippensoep

Een heerlijk chinese kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kippensoep te bereiden

Breng in een liter water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (je kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Breng hem goed op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met de bosui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst