KookJij

Champagnetruffels

Een heerlijk champagnetruffels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 50 stuks personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagnetruffels te bereiden

1. Smelt de witte chocoladecouverture en maal de noten in de blender heel fijn. Meng de zachte boter met de poedersuiker en giet er de couverture beetje bij beetje bij. Roer er de gemalen noten door en vervolgens, lepel voor lepel, de champagne of schuimwijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil heel fijn. Meng deze zeste door het mengsel. Zet 15 minuten in de koelkast.
2. Doe de truffelvulling in een spuitzak en spuit 50 hoopjes op een met bakpapier beklede plaat. Zet ze 1 à 2 uur in de koelkast.
3. Smelt de witte en de fondat couverture (voor de afwerking) apart. Rol balletjes van de vulling, stop er een cocktailprikker in en dompel ze snel in de gesmolten couverture. Zorg ervoor dat de balletjes volledig met choclade bedekt zijn, dompel ze eventueel een tweede keer snel in de couverture. Rol eventueel ook een aantal truffels door gehakte pistache noten. Leg de snoepjes op een stuk bakpapier en bewaar ze goed koel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jurgen

Jurgen zegt:
Top