KookJij

Cake met banaan, chocolade en walnoten

Een heerlijk cake met banaan, chocolade en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: onbekend personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake met banaan, chocolade en walnoten te bereiden

Verwarm de oven voor en vet de cakevorm in.
Mix de boter in de beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker toe. Meng het met de boter tot een gladde massa. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix ze op de hoogte stand door het beslag tot volledig gladde massa ontstaat. Doe nu in delen de cakemeel en de melk erbij en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag. Voeg nu de geprakte banaan en de fijngehakte walnoten erdoor met een spatel. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine tot de chocolade vrij fijn is en roer dit ook met de spatel door het cakemengsel.
Doe de cake 60 à 70 minuten de oven. Je kunt zien of de cake gaar is door met een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uitkomt is de cake goed. Laat de cake even 5 minuten rusten, daarna kun je hem uit de vorm halen.



Electrische oven: 170 graden Celcius
Heteluchtoven : 150 graden Celcius
Gasoven : stand 3-4

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Heb gewoon wat ingrediënten gekocht die me lekker leken in een cake en voilà hier het resultaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Nou beestig lekker:D even proberen .:p